De ce dețin doar un card bancar

Incerc cat de mult sa nu depind de institutii bancare sau alte institutii, tocmai de asta nu vreau sa folosesc foarte multe servicii oferite de ei. Am un singur card bancar emis de o banca, un singur cont si atat. Iar legea spune sa ai minim doua carduri bancare la doua institutii diferite, de preferat un cont in lei si altul in euro, emis de catre o alta banca dintr-o alta tara. Aceasta este o lege nescrisa, dar stiuta de foarte multi oameni.

Deci, de ce am doar un card si un singur cont? Imi place sa imi simplific cat de mult pot viata si ceea ce fac in fiecare zi, tocmai de asta nu vreau sa folosesc foarte multe servicii, iar inca un cont bancar inseamna alte taxe platite, alte drumuri, alte batai de cap si un card in plus, un card care sa-mi ocupe spatiul din portofel.

Sotia mea are un card de la Revolut, doua carduri de la doua banci romanesti si inca un card de la o banca din tara in care locuim acum. Patru carduri, patru conturi bancare si cateva aplicatii de internet banking pe telefon. Pentru ce? Nu ca ar avea cateva milioane de euro si ar avea nevoie de protectie, dar nu o inteleg. I-am explicat de foarte multe ori faptul ca nu are nevoie de mai mult de doua carduri bancare si doua conturi. Dar degeaba, ea are nevoie de cat mai multe.

Cu cat mai multe carduri cu atat mai multe taxe. Eu asta incerc sa fac, sa reduc orice costuri inutile si se pare ca reusesc. Nu am de gand sa imi fac inca un card prea curand. Ma gandesc sa imi deschid inca un cont de economii unde sa salvez ceva banuti, am deja unul in Romania si incerc sa salvez lunar o anumita suma de bani.