Nu avem toalete publice în România

Serios, unde avem toalete publice in Romania? Tot apar stiri despre toaletele publice din Romania, toalete care costa zeci de mii de euro. Nu suntem in stare sa construim toalete publice, dar suntem in stare sa cumparam toalete care au preturi de apartamente in cele mai mari orase din Romania. Si totusi…

Nu avem toalete publice. Adica avem, pe hartie avem, foarte scumpe de altfel.

Cat costa sa construiesti o toaleta in spatiu public, ceva care sa fie conectat la o retea de canalizare, o toaleta decenta, un om care sa verifice odata la 2-3 ore hartia, un spalat pe jos, mai dezinfectat toaletele si ce mai trebuie pe acolo.

In foarte multe orase din Romania prin care am mers nu am avut ocazia sa folosesc o toaleta publica. Nu vreau sa spun de toaletele de la restaurante sau diferite locatii comerciale. Nu, acele toalete publice, administrate de primarii. Nu sa trebuiasca sa mergi intr-un restaurant si sa te rogi de cei de acolo sa poti sa mergi sa-ti faci nevoia.

Nu stiu daca un primar dintr-un oras a promis toalete publice atunci cand si-a prezentat planurile atunci cand a candidat ca si primar. Nu stiu, sunt curios sa vad un primar care sa spuna „orasul nostru are nevoie de toalele publice pentru localnici si cei care ne viziteaza, este o mare necesitate”. Cand vom vedea asa ceva?

Nu vrem toalete de lux, care sa coste zeci de mii de euro. O toaleta decenta si cineva care sa fie platit sa-si faca treaba, un spalat pe jos, o verificare pentru hartie si astfel de chestii. Nu lux, decent si ieftin.