Nu toate firmele oferă ceea ce promit

Am inregistrat domeniul 9zeci.ro pentru a deschide un blog. Dupa cum se vede, blogul este online.

Pana sa ajung aici, ca sa fie online, am avut cateva aventuri cu firma de gazduire. Am cautat o firma care sa fie cunoscuta, care sa ofere solutii profesionale de gazduire si un pret decent, pentru a sustine un blog.

Nu avea rost sa merg la o companie mare care sa imi ofere servicii de gazduire la 10 euro pe luna, pentru ca nu asta este ideea. Pentru ceea ce am eu nevoie, puteam linistit sa folosesc si un serviciu de gazduire gratuit. Dar, ma simt mai bine cand stiu ca totul este bine si am dreptul la suport si platesc o factura, ca sa zic asa.

Bine inteles, am stat si am cautat informatii despre firma de unde am cumparat serviciul de gazduire. O firma cu profit imens, angajati, o imagine buna online. Deci, nu aveam cum sa dau gres.

Dau sa comand, ajung la pagina de plata si incerc sa platesc cu cardul. Nu se putea. Cardul a fost respins. Bun. Incerc cu un al doilea card. La fel, cardul a fost respins. Ok, continuam cu o alta metoda de plata, paypal. De aceasta data totul este bine si intr-un final am platit factura. Acum astept datele de conectare.

Au trecut 5 minute, 15 minute, 30 de minute si tot asa. Trimit un ticket de suport legat de activarea serviciului si primesc mesaj dupa 7 ore de la trimiterea lui. Raspunsul a fost ceva asemanator: la ora la care am comandat serviciul nu a fost nimeni la munca si activarea se face intr-un interval de pana la 3 zile.

Si asa a inceput totul. Am citit pagina de termeni si conditii, pagina de prezentare a serviciului de gazduire, acolo scria NEGRU pe ALB ca serviciul se activeaza INSTANT dupa ce plata este facuta. Ceea ce am si facut. Am efectuat plata si serviciul aparea ACTIV, dar fara sa primesc datele de conectare. Si normal, m-am luat la cearta cu ei. Cum adica sa minti pe fata si sa recunosti ca nu era nimeni la munca cand PROMITI in documente oficiale ca oferi serviciu de asistenta 24 din 24. Da, o companie foarte serioasa.

Cam asa sta treaba cu foarte multe firme care ofera astfel de servicii din Romania. Se promit foarte multe lucruri si nu primesti nimic, iar preturile serviciilor nu sunt tocmai mici.