O fază nu prea plăcută cu rețelele de socializare

Am inceput sa calatoresc imediat dupa ce am facut 18 ani. Niciodata nu am vrut sa imi fac publica viata mea personala, tocmai de aceea, poza de pe profilul meu de Facebook este veche de peste doi ani de zile.

De curand am zis sa interactionez mai mult cu oamenii, sa construiesc noi legaturi, sa fac mai mult networking, cum se mai spune. Mi-am facut conturi speciale pentru asta. Vreau sa le folosesc mai mult pentru partea de networking si atat, conturile vechi le pastrez doar pentru familie si atata.

Am avut o intamplare interesanta cu cateva persoane. Mi-au spus ca, gata, mi-am facut cont nou de facebook, de instragram, pun poze false cum ca merg prin calatorii si astfel de lucruri. Aceste lucruri au venit de la „prieteni” sau chiar si familie. Si au inceput discutiile. Trebuia sa explic de unde sunt pozele si de ce le pun acolo si nu pe contul vechi. Multe discutii inutile, trebuia sa ma apar, dar nu stiu exact de ce.

M-am simtit putin ciudat cand trebuia sa dau astfel de explicatii. Pana la urma, mi-am dat seama ca, nu am la cine sa dau explicatii. Atata noroc ca nu locuiesc langa familie sau acele persoane care se pretind „prieteni” cu mine. Dupa toata aceasta experienta nu tocmai placuta, mi-am dat seama ca aceste persoane sunt invidioase si atat. Eu nu sunt genul care sa puna pe Facebook poze la fiecare restaurant in care mananc, chiar daca pot sa spun ca mananc in locuri destul de scumpe si in tari diferite.

Imi dau seama ca retelele de socializare devin din ce in ce mai inutile. Pentru mine, viata personala nu trebuie afisata pe astfel de site-uri care nu fac nimic bun. Ok, inteleg, comunicare rapida, dar nu expunerea a ceea ce inseamna viata privata pe internet. Cateva poze sunt suficienete, nu ii pasa nimanui ce ai facut de mancare, pe la ce restaurante mergi, ce filme ai vazut si astfel de lucruri.

Pana una alta, cauti sa limitez accesul la profilul personal, sa nu fie accesat de oricine. Cat despre profilul public nu pot sa spun nimic, este public pentru oricine, dar acolo nu se pot gasi foarte multe informatii.