Particip la licitații publice

Sunt în căutarea unor noi oportunități, dacă se poate face bani dintr-un anumit domeniu fără mari bătăi de cap, atunci este pentru mine. Mi-am propus să încerc să licitez terenuri sau chiar și case la anumite licitații publice, care se organizează de bănci în mare parte. Am început fără cunoștințe și am să explic problemele prin care am trecut, mai bine spus, câte uși închise am descoperit în acest sistem.

Am început să caut aceste licitații publice direct pe site-urile băncilor, pe urmă am mers spre site-uri de anunțuri. Mi-am făcut o listă cu câteva anunțuri și am trimis mail la adresa indicată în anunț sau prin formularul de contact. Înainte de asta am verificat dacă anunțul este de actualitate și dacă pot să mă înscriu la licitație.

După câteva ore am salvat o listă cu câteva anunțuri interesante pentru mine. Am trimis mail la fiecare anunț și după câteva zile am primit mail după mail, de la diferite bănci, legat de anunțurile respective. Aceste răspunsuri au fost nu tocmai bine primite pentru mine, fiecare îmi spunea că, anunțul nu mai este de actualitate. Am zis că este o greșeală și am verificat din nou, dacă anunțurile pe site-uri sunt de actualitate. Și da, au fost. Am trimis mesaj legat de această problemă și nu am primit răspuns.

Nu poți avea așteptări prea mari, dar asta a fost. Treaba stă în felul următor. Nu m-am lăsat baltă și am tot căutată anunțuri. Într-un final am reușit să mă înscriu la o licitație care avea programată licitația în data de 17 Ianuarie. Am licitat și se pare că nu am câștigat, chiar dacă am licitat suma cea mai mare. Acum organizează o nouă licitație, la un preț mai mic față de prețul de la prima pornire de licitiatie. Nu am înțeles, au spus că, au o ofertă mai bună. Dar a fost o vrăjeală. Cineva se joacă cu terenul respectiv și va castiga exact cine trebuie, indiferent de suma licitată.

So, după multe discuții, telefoane, mail-uri, mi-am dat seama că acest domeniu este foarte greu de înțeles pentru cineva fără experiență. Este așa de ușor să te gândești că poți licita la o licitație și să câștigi, dar nu este așa. Este un sistem complex prin care, indiferent de ce faci, banca va vinde acel teren exact cu cât vrea, acum sau peste câțiva ani. În plus, pe lângă banca mai sunt și alte persoane în spate care vor să facă cât mai multe scheme pentru a castiga foarte mulți bani.

Nu renunț la licitațiile publice. Trebuie să învăț mai multe lucruri, să cunosc lucrurile din spatele acestor licitații publice și să sper că voi reuși să cumpăr cel puțîn un teren în acest an participând la astfel de licitații publice.