Prea mult fake news strică

În ultimii ani mi-am dat seama că presa din România este nici mai mult, nici mai puțin decât o presă care aleargă după vizitatori și nimic mai mult. O presă care ne oferă o mulțime de știri false, știri de ultimă oră care nu spun nimic, doar să atragă trafic și să facă cât mai mulți bani cu metode nu tocmai sănătoase.

Sunt foarte mulți „jurnaliști” care scriu despre orice prostie, orice lucru care circulă pe internet, fără să verifice dacă este adevărat sau nu. Este ușor să scrii un breking news fără verificări. Să verifici o știre dacă este reală sau nu ai nevoie de timp, să găsești acele persoane care pot să confirme sau nu. Dar acestea sunt știrile de acum.

Nu este vorba doar de site-urile online de știri, se întâmplă la fel în toate mediile deținute de trusturi de presă, site-uri sau televiziuni locale mici. Peste tot se distribuie informații false sau care nu sunt verificate. Eu nu citesc site-urile de știri și nici nu urmăresc canale TV, dar foate mulți oameni o fac și cred în acele site-uri, iar în momentele în care apare o știre falsă, acele persoane cred și asta nu este bine.

Sunt foarte puține site-uri și canale TV unde sunt informații verificate și fără breaking news-uri de ultimă oră. Sunt puține și merită toată recunoștința noastră. Într-o perioadă în care presă rea primește o mulțime de contracte de publicitate, presa bună încearcă să supraviețuiască cu ajutorul celor care donează.