Sprijina afacerile locale

Nu stiu ce titlu se potriveste cu continutul acestui articol, dar vreau sa scriu o parere personala, o schimbare mai bine zis. In ultima vreme am inceput sa inteleg mai mult afacerile mici, acele afaceri micute care ofera un plus de valoare fata de afacerile mari detinute de multinationale sau magazine foarte mari. Va ofer si exemple sa intelegi exact.

In ultimii ani mergeam foarte des sa beau cafea la Costa si Starbucks. La un moment dat am fost la o cafenea locala, detinuta de oameni tineri, mi-a placut asa de mult cafeaua din acel loc in cat am zis ca nu voi mai calca pragul Costa sau Starbucks. Asta am si facut. Am baut cafea la cafenele. Mereu am avut parte de o cafea foarte buna. In schimb, la Costa si Starbucks treburile sunt mereu diferite. Ei lucreaza foarte mult cu studenti. O cafenea Costa din apropiere cred ca schimba staff-ul in fiecare saptamana.

Cumpar produse facute local sau in tara in care locuiesc. Nu mai cumpar lumari de la Yankee Candle, dar in schimb cumpar de la producatori locali, la preturi mai bune si calitate mult peste acest brand mentionat. Asta incerc sa fac cu cat mai multe produse pe care le folosesc. Am intalnit foarte multi oameni faini care au afaceri locale si merita tot suportul. Uneori sa faci o astfel de decizie inseamna sa platesti mai mult pentru un anumit produs/serviciu, dar calitatea si seriozitatea este la un nivel mult mai inalt.

Asa ca, daca vrei sa primesit un produs sau serviciu la un nivel mult mai inalt, iti recomand cu mare incredere sa oferi sansa unei afaceri locale sa iti ofere ceea ce ai nevoie. Cu siguranta vei gasi o cafea mai buna la o cafenea de specialitate, cu siguranta vei gasi o paine mai buna intr-o brutarie fata de un magazin mare, cu siguranta un sapun natural hand made este mult mai bun decat cel din magazin. O sansa. Merita sa oferi un sprijin unei afaceri.